Приложение

Индикации за използването на устройствата

Cordus & Sacrus

1. Миофасциални синдроми на болка и ограничаване на подвижността в цервикалния, гръдния и лумбосакралния гръбначен стълб, когато се развие функционална рефлекторна блокада на гръбначно-двигателните сегменти (спазъм на дълбоките междупрешленни мускули): дискалгия, лумбалгия, лумбосхиалгия, торакалгия, цервикалгия.
2. Болка поради изпъкналост на фиброзния пръстен на междупрешленния диск, тунелни синдроми, радикуларни синдроми на горните крайници, изтръпване на ръцете, периартрит на рамото и рамото, епикондилит на рамото.
3. Остеохондроза от всяка локализация, сколиоза от I-III степен, кифосколиоза от I-III степен, юношеска остеохондропатия (болест на Scheuermann-Mau), нарушена стойка, забавяне на растежа при деца и юноши.
4. Вегетативно-висцерални разстройства, причинени от биомеханични нарушения в гръбначно-двигателните сегменти: кардиологичен синдром, стенокардия, коронарна болест на сърцето, невроциркулаторна дистония от хипотоничен и хипертоничен тип, функционално зрително увреждане, слухови увреждания (по-специално, кохлео-вестибуларна), жлъчна дискинезия.
5. Нарушения или изменения във функциите на бронхите и белите дробове, стомаха, червата, черния дроб, панкреаса, бъбреците, пикочно-половата система и др., при липса на органично увреждане на тялото.
6. Хронично мускулно пренапрежение и биомеханични нарушения на опорно-двигателния апарат, причинени вследствие на натоварвания при работа или тренировки при спорт.
7. Болка в гърба и шията с професионално напрежение на мускулите, свързана с работата с продължителен престой в едно и също положение, както и с повдигане на тежести.
8. Общо изцеление на организма и повишаване нивото на действие на функционалните системи, предотвратяване на мускулно-скелетните нарушения при възрастни и деца.

Болка в кръста и прищипване на седалищния нерв. 

Лечение и профилактика.

Болката в гърба измъчва, както работещите тежък физически труд, така и служителите в офиса.

Не е необходимо да се търпи, а трябва да се лекува!

Спускащата се болка от гърба към таза с ирадиация към краката се нарича лумбо-сакрален радикулит. Причина за радикулита е дразнене на гръбначните нерви в областта на кръста (сакрума) и лумбалния гръбначен стълб (пояса). Понякога е и в следствие въздействието върху нервите под гръбначния стълб по протежение на крака. Честа причина е притискането на нерв, чрез изпъкване на междупрешленния диск в лумбалния гръбначен стълб и / или притискане на седалищния нерв от musculus piriformis. Компресирането на седалищния нерв е болезнено и за да не се влоши ситуацията, е необходимо да се елиминира неговото „прищипване“ възможно най-скоро.

Гръбначните нерви в лумбалната част излизат от гръбначния стълб, като някои от тях се комбинират и образуват седалищния нерв. Седалищният нерв излиза от таза през седалищния отвор. Пириформеният мускул е разположен под задните части. Той е прикрепен към сакрума (триъгълна костна формация), разположен между костите на таза и лумбалния гръбначен стълб.

Втората част на мускула piriformis е прикрепена със сухожилие към по-големия трохантер на бедрената кост. Проблемите в мускула piriformis засягат седалищния нерв, тъй като той преминава под мускул piriformis (понякога преминава през мускула) и напуска таза. Възпалението или спазъмът на musculus piriformis засяга седалищния нерв и причинява симптоми на радикулит (болка в долната част на гърба и задните части).

С появата на изпъкналост в лумбалната област на пояса и таза се появява, и болка. Ето защо, при елиминиране на болката в долната част на гърба и тазовата област, когато болката се разпространява по задната повърхност на бедрото е важно да се елиминира причината за тези нарушения, както в долната част на гърба, така и в сакрума, и задните части.

Диагностика

Диагностиката започва със снемането на анамнеза, история на заболяването и физикален преглед от лекар. Назначава се един от следните методи за диагностика: • Ултразвуково изследване на лумбалния гръбначен стълб - разкрива изпъкналост на междупрешленния диск и локализиране на нервна компресия. • Рентгенография – определя степента на дегенеративните изменения в илеосакралните стави и гръбначния стълб. • Ядрено-магнитния резонас визуализира по-детайлно морфологичните промени в областта на таза и гръбначния стълб.

Резултат

След дълбокото разтоварване на лумбалния гръбначен стълб и m.piriformis с помощта на апарата Sacrus се елиминира претоварването на мускулите на долната част на гърба и таза, като по този начин се премахва компресията на междупрешленните дискове в долната част на гърба и се отпуска мускула piriformis. По този начин се премахваме компресията на седалищния нерв, след което болката в лумбалната област и таза изчезват. Допълнителните упражнения за разтягане на мускула piriformis след разтоварване на долната част на гърба и таза с апарата Sacrus осигуряват затвърждаването на терапевтичния резултат и бързото възстановяване на нормалното здраве и активност.

Причини и симптоми

Симптомите на ишиас се появяват поради дразнене на седалищния нерв(n.ischiadicus). Нарушенията са причинени от спазъм на мускулите на долната част на гърба и musculus piriformis. Мускулът piriformis се възпалява, свива и притиска нерва. Възпалението постепенно отшумява, но мускулният спазъм продължава. Затова при възпаление е важно да се използват противовъзпалителни лекарства, но основният ефект трябва да бъде насочен към премахване на причината за компресия на нервите - спазъма на мускулите на долната част на гърба и задните части. Мускулният спазъм продължава да оказва въздействие върху нерва. Тъй като се извършва регенерация, част от мускулните влакна се заменят със съединителна тъкан, която има по-малка еластичност, което води до уплътняване на тъканта на мускула (това също е фактор за натиск върху нерва).

Ето защо е важно да започнете разтоварването на спазматични мускули възможно най-рано! По-често синдромът на m.piriformis се проявява с болка по задната част на бедрото (в дупето). Болката се появява от едната страна (но понякога усещанията са и от двете страни). Болката може да се излъчва към стъпалото, наподобявайки симптомите на херния на лумбалния диск. Нарушенията на чувствителността и слабостта в крака са изключително редки. Някои пациенти имат усещане за изтръпване в крака. На пациентите не им е удобно да седят и те избягват да сядат. А ако седнат, тогава повдигат болната страна и не сядат равномерно, и спокойно.

Лечение и профилактика. Съвремена технология Sacrus

Алтернативен и безопасен метод за премахване на спазъма на паравертебралните мускули на гръбначния стълб и m.piriformis е мануалната терапия с разтягане на мускулите. Особено дълбоко може да се въздейства и разтовари мускул пириформис с помощта на апарата "Sacrus".

Елиминирането на компресията на седалищния нерв се извършва, докато лежите по гръб. Апаратът Sacrus има специфичен дизайн, който изолира и повдига сакрума ("опашната" част на гръбначния стълб) под въздействието на гравитацията на тялото (таза), помага за отпускане на мускулно-лигаментния апарат на таза и долната част на гърба, изравнява и възстановява мускулния баланс от сакрума до бедрата, и по дължината на гръбначния стълб. Заоблените двойки шипове на различни сегменти от апарата Sacrus локално засягат тригерните (пусковите) зони на кръста (сакрума) и опашната кост, дълбоко разтоварвайки, както мускулно-лигаментните, така и костните структури. Така се отпускат пириформените и други тазови мускули, което осигурява премахване на болката и възстановяване на състоянието, и функцията на седалищния нерв. С помощта на устройството Sacrus стресът, дисбалансът и дискомфортът изчезват за 3-5 сесии, а с тях и смущенията, които ви притесняват.
Важно е да се вземе предвид! По време на корекцията е възможно да се отпуснат дълбоките мускули и връзки, но при значителни натоварвания не винаги е възможно да се възстанови нормалния тонус. Ако напрежението остане, тогава е възможно леко връщане на болестното състояние, но никога до първоначалното ниво. Със следващата сесия се задълбочава релаксацията на сакралната зона и ако е необходимо, на тила и т.н. от сесия на сесия. Дори при значителни дисфункции, след 5-8 сесии напрежението и болката в областта на таза се облекчават.

Устройство за корекция на 

гърба и гръбначния стълб

Меко обработва гръбначния стълб в домашни условия.

Устройството за въздействие на дълбоките мускули Sacrus ви позволява да коригирате болезнени деформации на гръбначния стълб у дома. Използвайки телесното тегло, апаратът леко разтяга напрегнати връзки и мускули, възстановявайки естественото им положение. Sacrus е универсален тренажор за гърба и гръбначния стълб, който елиминира повечето хронични проблеми със гръбначния стълб у дома.
Болка, спазми, ограничена подвижност, хронична умора - всички тези признаци могат да показват фатални промени в структурата на гърба. Но всякакви отклонения могат да бъдат неутрализирани с помощта на цялостна остеопатична терапия. Това е решението, което предлагат учени, физиолози и остеопати, разработили Sacrus: лекувайте се, като остеопат по всяко време, удобно за вас, при всякакви условия.
Множество тренажори за мускулите на гърба и гръбначния стълб предлагани, като аналог на професионалния масаж, не могат да се справят с първоначалната си задача - дълбоко въздействие върху мускулите и връзките, отговорни за баланса на гръбначния стълб и положението на прешлените един спрямо друг. Sacrus е единственото устройство за корекция на гръбнака, което оказва влияние не само на повърхностните мускули, но и на дълбоките слоеве. Импулсите достигат до връзките, коригират положението на изместените кости, възстановяват естествения мускулен баланс и облекчават напрежението.

Преимущества на апарата Sacrus

Обикновено тренажорите на гръбначния стълб използват само вибрация, за да въздействат върху претоварения гръб. Такъв масаж не прониква дълбоко и затова дава само временен ефект. Sacrus е изключение от това правило. Използвайки телесното тегло той разтяга гърба и възстановява гръбначния стълб в естественото му положение. Използвайки Sacrus, вие възстановявате здравето на гръбначния стълб, без риск от разпъване на мускули или разкъсване на връзки.
Устройството за корекция на гръбначния стълб Sacrus въздейства на дълбоките мускули, освобождава натоварените съдове, възстановявайки нормалния приток на кръв към гърба. Това позволява бързо да се избавите от проблемите с умората и пренапрежението, а също така задейства регенеративните процеси, затормозени поради нелекувана травма или заседнал начин на живот.

Признаци за хронически проблеми с гърба

• Колкото по-рано започнете да използвате устройството Sacrus, толкова по-малко хронични ефекти ще трябва да изпитате. Много е важно да започнете лечението, дори преди лекарите да обявят фиксирана деформация, сериозни проблеми с кръвообращението в гърба или остър възпалителен процес. Обърнете специално внимание на следните симптоми: • • Става ви по-трудно да ставате сутрин; прости физически занимания (например продължително ходене) са станали уморителни за вас. • • Понякога изпитвате остри болки в областта на гърба или лумбалната област, които въпреки това отминават бързо. • Безпокои Ви тъпа, „стенеща“ болка в гърба, която може да се провокира поради хипотермия, продължително къпане или леко пренапрежение. • Вечер не можете да отпуснете гръбначно-раменния комплекс за дълго време. Вече не можете да спите на гърба си, защото това положение изглежда неудобно или причинява физическа болка. • Трудно ви е да се сгъвате или разгъвате; забелязвате намаляване на гъвкавостта и мобилността. • Заседналият начин на живот става все по-труден за Вас: след работа главата Ви «шуми», чувствате се много уморен и не можете да се възстановите след кратък сън, разходка или тренировка.
Оставяйки настрана тези проблеми, вие се излагате на сериозен риск. Липсата на физически упражнения, липсата на масаж или други медицински процедури могат да доведат до развитие на артроза, остеохондроза или херния на междупрешленните дискове. Ако нямате достатъчно време, за да се погрижите за гърба си, обърнете внимание на апарата за гръбначния стълб Sacrus. Това устройство ви позволява да провеждате пълноценни остеопатични сеанси у дома, разтоварвайки гръбначния стълб и сакралната зона. Достатъчна е само една процедура, за да отпуснете пренапрегнатите мускули и да предотвратите образуването на деформации.

СРАВНИТЕЛНА ТАБЛИЦА НА ДРУГИ ВИДОВЕ ТЕРАПИИ

С АПАРАТА "SACRUS"

ПоказателДруги апарати за гръбначния стълбМасажни кресла и леглаМасаж и мануална терапияSacrus Mag (с неодимов магнит)Sacrus Phisio (с виброрежим и микротокова терапия)
Цена на терапията / апаратаот 500 до 2000 леваот 650 до 3000 леваКурс от 250 лева.Цена от 200 лева. Цена от 400 лева.
Подобрение на кръвообръщението на мускулитеЧастично подобрение.Подобрява кръвообръщението само на повърхностните мускули.Подобрява кръвообръщението само на повърхностните мускули.Подобрява кръвообръщението и на дълбоките мускули.Подобрява кръвообръщението и на дълбоките мускули.
Отстраняване на дисбаланса на мускулитеНе отстраняват.Не отстраняват.Остраняват дисбаланса при по-вече от 1 курса на терапия.Ефективно отстранява дисбаланса на мускулите.Ефективно отстранява дисбаланса на мускулите.
Ефективност при протрузии/изпъкналости/ и хернииНяма ефект.Могат да провокират влошаване.Помога при продължителни и неколкократни курсове.Помога на всички отдели на гръбначния стълб.Помога на всички отдели на гръбначния стълб.
Елиминиране на дисбаланса в основните звена на скелета – кръста и черепа, мобилизиране на прешлените.Няма ефект.Няма ефект.Намалява дисбаланса при продължителност по-вече от 1 курса на терапия.Възстановява функционалния баланс в сакрума, гръбначния стълб и главата, нормализира естествения мускулен тонус.Възстановява функционалния баланс в сакрума, гръбначния стълб и главата, нормализира естествения мускулен тонус. Нормализира работата на нервната система.
Дългосрочност на ефектаКраткосрочен ефект за 1-3 седмици.Краткосрочен ефект за 1-3 седмици.1-3 месеца след курса на терапията.3-6 месеца след курса на терапията.3-6 месеца след курса на терапията.
Наличие на многофункционални возможности, физиотерапия.Класическа електротерапия при моделите от 500 лв.Груба вибрация или инфрачервено излъчване.Отсъства или за допълнително доплащане.В базовите модели се реализира допълнителна, природна магнитотерапия.1) Активиране на възстановителните процеси чрез микротокове на алфа-модулация. 2) Нискочестотна мека вибрация за дълбока релаксация. 3) Намаляване на функционалните натоварвания в нервната система. 4) Антистресов ефект.

Експресен тест

Оценете своето състояние

Получете безплатна консултация за терапията на дископатия, херния, сколиоза или фасетна дегенерация на ставите. Оставете ваши координати и наш служител ще се свърже с Вас, за да Ви съдейства.